Tilbake Hjem

Skrev bok om sine 49 år i Helly Hansen

Skrev bok om sine 49 år i Helly Hansen

Irene Torstensen med sin ferske bok “49 år i sol og regn – arbeidsdager ved Helly Hansen og Hansen Protection AS”. Foto: Bjørn Wisth

Irene Torstensen med sin ferske bok “49 år i sol og regn – arbeidsdager ved Helly Hansen og Hansen Protection AS”. Foto: Bjørn Wisth

Det var et stort øyeblikk. Jeg husker datoen 25 juni 1963 som det skulle vært i går. Jeg var hos bedriftslegen, doktor Martinsen, på formiddagen. Han hadde kontor på fabrikken, og jeg fikk beskjed om at jeg kunne begynne med en gang, så kl. 11.15 begynte jeg. Jeg hadde på meg grønn drakt med hvite mansjetter og hvite høyhælte sko.

Slik beskriver Irene Torstensen sin første arbeidsdag på Helly Hansen. Det var begynnelsen på en 49 år lang karriere i Moss’ største kvinnebedrift.

Nå er Irenes fortelling blitt bok. 49 år i sol og regn – arbeidsdager ved Helly Hansen og Hansen Protection AS er skrevet av Irene selv og utgitt som en del av Prosjekt Arbeidsarvenfra Moss. Tidligere har Jan-Erik Olsens “Liv og arbeid ved IL-O-VAN” og “En kanalgutts erindringer” om oppvekst og arbeid blant annet ved Moss Værft og Dokk kommet ut i samme serie.

Forfatteren synes skriveprosessen har vært spesiell.

– Det har vært en spesiell opplevelse å jobbe med denne boka. På mange måter har det vært som å ta en reise tilbake i tid. Helly Hansen og Hansen Protection var en stor del av livet mitt.

Bjørg Holsvik, konservator ved Moss by- og industrimuseum har ledet bokprosjektet og er imponert over resultatet:

– Irenes historie er viktig. Den gir oss et innblikk i hvordan en enkeltperson har opplevd etterkrigstidas Moss frem til i dag, men også et bidrag i vår nasjonale arbeidslivshistorie. Det er heller ikke alltid like lett å få frem kvinneperspektivet i arbeidslivshistorien vår, derfor er Irenes fortelling ekstra verdifull.

49 år i sol og regn – arbeidsdager ved Helly Hansen og Hansen Protection AS kan kjøpes i museumsbutikken på Moss by- og industrimuseum.

Kategorier: Moss by- og industrimuseum

Kommentarfeltet er stengt